Kijk hier de webinars en workshops georganiseerd door de Academische werkplaats Gezonde Leefomgeving terug.  Daarnaast vind je hier onze tips voor interessante (bij)scholingen (in alle mogelijke vormen) over Gezonde Leefomgeving die worden of werden georganiseerd door derden. Zoek je een specifiek onderwerp? Maak gebruik van de filters (tags) of de zoekfunctie bovenin deze website.
Jouw input voor deze pagina is erg welkom. Wil je je ervaring delen of heb je een tip? Laat het ons weten! Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Online cursus: Geo-Health University of Twente

De University of Twente biedt een interactieve online cursus aan over Geo-Health. In deze 10-weekse cursus leer je hoe geospatiale informatie en technologieën kunnen worden ingezet om gezondheid en ziekte in kaart te brengen en aan te pakken.

Hoorcollege: Wat vervuiling doet met je hormonen

Van microplastics tot pesticiden: toxicoloog prof. Juliette Legler (Universiteit Utrecht) onderzoekt hoe deze stoffen onze hormoonhuishouding ontregelen. In dit hoorcollege laat zij zien wat gifstoffen doen met onze gezondheid.

Hoorcollege: Hoe schadelijk is geluidsvervuiling?

In het hoorcollege ‘Hoe schadelijk is geluidsvervuiling?’ laten ecoloog Jonas Lembrechts en marien bioloog Kees te Velde zien wat geluidsvervuiling met mens doet en welk effect het heeft op dieren en ecosystemen.

Bij- of nascholing NSPOH: Gezondheidskundige beoordeling van luchtverontreiniging door industrie

Uitstoot van industrie draagt bij aan de luchtkwaliteit, met mogelijke gevolgen voor de gezondheid van omwonenden. Maar hoe beoordeel je of lokale industriële emissies gezondheidsrisico’s opleveren? In deze module krijg je handvatten om de emissie van industrie te beoordelen voor de gezondheid van omwonenden.  

Bij- of nascholing NSPOH: Gezondheidskundige beoordeling van luchtverontreiniging door fijnstof

Fijnstof vormt een belangrijk risico voor de volksgezondheid. De bronnen van fijnstof zijn divers. Wat maakt dat fijnstof een belangrijk risico is voor de volksgezondheid en wat zijn opties voor preventie? In deze module van NSPOH ga je oefenen met de systematiek van het beoordelen van luchtkwaliteit als gezondheidsrisico voor omwonenden.

Bij- of nascholing NSPOH: Omgaan met onverklaarbare lichamelijke klachten

Professionals binnen medische milieukunde zien geregeld mensen met onverklaarbare lichamelijke klachten die zij zelf wijten aan milieufactoren. Dit is echter vaak niet te bewijzen als oorzaken. Maar hoe kun je daarover het beste in gesprek gaan? In deze scholing van NSPOH leer hoe je zo’n gesprek het beste aanpakt.